stal. kl. 010.9, ocynk galw. biały

NIE WIESZ JAK
WYBRAC PRODUKT?
ZADZWOŃ:
+48 530 294 294

ocennaswgoogle

Średnica
Długość
3
4
5
6
8
10
12
16
4
5
6
8
10
12
14
16
18
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
80
90
100
110
120
130
140
160
Śruba z łbem wypukłym ISO 7380-1 PG kl.010.9 ocynk galwaniczny

Śruba ISO 7380 -1 PG kl.010.9 Ocynk Galwaniczny

Nowy produkt

Śruba z łbem wypukłym z gniazdem sześciokątnym z gwintem na całej długości trzpienia ISO 7380-1 klasa 010.9 ocynk galw.biały

Podane ceny są cenami za 1 sztukę

Więcej szczegółów

zł 0.00 brutto

ISO7380-1
Materiałstal
Wytrzymałość010.9
Pokrycieocynk galw. biały
Skok gwintuzwykły
Gwintna całej długości trzpienia

Śruba z łbem wypukłym z gniazdem sześciokątnym w klasie 010.9 z gwintem na całej długości trzpienia w ocynku galwanicznym białym, spełniająca normę ISO 7380-1

Śruba ISO 7380 -1 PG kl.010.9 Ocynk Galwaniczny

Tabela wymiarów śruby z łbem wypukłym ISO 7380-1

dM3M4M5M6M8M10M12M16
P0,50,70,811,251,51,752
dk  max.5,77,69,5010,5014,0017,5021,0028,00
dk  min.5,47,249,1410,0713,5717,0720,4827,48
k    max.1,652,202,753,34,45,56,608,80
k    min.1,41,952,503,04,15,26,248,44
snom22,53456810


Ocynk galwaniczny jest jednym z najpopularniejszych sposobów zabezpieczających śruby, nakrętki, podkładki i inne elementy złączne przed korozją. W procesie elektrolizy uzyskuje się warstwę galwaniczną o grubości ok 8-12 um. Im grubsza warstwa ocynku, tym lepsza ochrona elementu. Ocynk galwaniczny charakteryzuje się cienką lecz gładką powierzchnią, która nie sprawia problemów przy nakładaniu lakieru lub farby. W przypadku ocynku galwanicznego ochrona przed korozją jest dużo mniejsza niż ochrona uzyskana w procesie cynkowania ogniowego, lecz z pewnością efekt estetyczny jest nieporównywalnie lepszy.


Zalety ocynku galwanicznego:

  • Najbardziej popularna forma ochrony przed korozją,
  • Estetyczny wygląd,
  • Cienka plastyczna warstwa umożliwiająca formowanie metali,
  • Nadaje się jako podstawa pod farby,
  • W minimalnym stopniu wpływa na rozmiar detali.
Produkt dodany do porównania
Zaktualizuj preferencje dotyczące plików cookie