Średnica Rozmiar | M4 | M5 | M6 | M8 | M10 | M12 | M14 | M16 | M18 | M20 |
Wybierz |
Nowy produkt
Nakrętka kołpakowa ślepa DIN 917 ocynk galw.biały
Podane ceny są cenami za 1 sztukę
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 2018-06-25
Nakrętka kołpakowa ślepa, w ocynku galwanicznym białym, spełniająca normę DIN 917
d | M4 | M5 | M6 | M8 | M10 | M12 | M14 | M16 | M18 | M20 |
d | - | - | - | M8x1 | M10x1 | M12x1,25 | M14x1,5 | M16x1,5 | M18x1,5 | M20x1,5 |
d | - | - | - | - | M10x1,25 | M12x1,5 | - | - | M18x2 | M20x2 |
P | 0,7 | 0,8 | 1 | 1,25 | 1,5 | 1,75 | 2 | 2 | 2,5 | 2,5 |
h max | 5,5 | 7 | 9 | 12 | 14 | 16 | 18 | 20 | 22 | 25 |
h min | 5,2 | 6,64 | 8,64 | 11,57 | 13,57 | 15,57 | 17,57 | 19,48 | 21,48 | 24,48 |
t max | 4,64 | 5,44 | 7,29 | 9,76 | 11,35 | 13,85 | 15.35 | 17,35 | 19,42 | 21,42 |
t min | 4,16 | 4,96 | 6,71 | 9,21 | 10,65 | 13,15 | 14,65 | 16,65 | 18.58 | 20,58 |
s nom | 7 | 8 | 10 | 13 | 16 | 18 | 21 | 24 | 27 | 30 |
Ocynk galwaniczny jest jednym z najpopularniejszych sposobów zabezpieczających śruby, nakrętki, podkładki i inne elementy złączne przed korozją. W procesie elektrolizy uzyskuje się warstwę galwaniczną o grubości ok 8-12 um. Im grubsza warstwa ocynku, tym lepsza ochrona elementu. Ocynk galwaniczny charakteryzuje się cienką lecz gładką powierzchnią, która nie sprawia problemów przy nakładaniu lakieru lub farby. W przypadku ocynku galwanicznego ochrona przed korozją jest dużo mniejsza niż ochrona uzyskana w procesie cynkowania ogniowego, lecz z pewnością efekt estetyczny jest nieporównywalnie lepszy.
Zalety ocynku galwanicznego:
Ponad 10 lat doświadczenia na rynku hurtowni śrub pozwala nam łączyć bogatą wiedzę teoretyczną z latami wdrażania nowoczesnych technik i materiałów wykorzystywanych do tworzenia naszych wyrobów. Dzięki temu możemy zaoferować Państwu profesjonalne doradztwo techniczne w zakresie wyboru towarów. Więcej informacji
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |